Csokis Mignon
elkészítés
- A 3 tojássárgáját kikeverjük a 3 ek cukorral, és hozzáadjuk a 3 ek lisztet. Ezután összekeverjük a tojáshabbal. Kb. 20 perc alatt készre sütjük a piskótatésztát.
- A 3 dl tejből, 4 ek daralisztből, vaníliás cukorból és 2 ek cukorból pépet főzünk. Ha kihűlt, hozzáadjuk a citromlevet és héjat.
- A készre sült tésztából kis karikákat formázunk, és az egyharmadára rákenjük a krém felét, majd teszünk rá egy réteg piskótakarikát, majd arra is krém kerül, majd újra piskóta.
- A fondant-hoz 1 dl vizet felteszünk főni, belekeverjük a mézet, vajat, annyi cukrot, hogy kissé szilárd, de még folyós állagú legyen, és utoljára a zselatinport.
- A kis piskótás, krémes sütik felét belemártjuk. A fondant-ból egy keveset félreteszünk. A kimaradt fondant-hoz hozzáadunk 1 ek kakaóport, majd a még kimaradt sütiket ebbe mártjuk bele.
- A fehér sütikre rácsepegtetünk egy kevés csokis fondant-t, a csokisakra pedig egy kevés fehére
A hozzávalókat az alábbi recept linken találjátok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése