Egy ötletes rétegelt desszert az umbrai konyhából
Hozzávalók 6 személyre:
Hozzávalók 6 személyre:
- 8 dkg apróra vágott keserű vagy félédes csokoládé
- 8 szelet héj nélküli fehér kenyér (kb. 1 cm vastag)
- 1 / 2 csésze frissen főzött kávé
- 2 evőkanál rum
- 2 evőkanál cukor
- 1 1 / 2 csésze hideg tejszín
- 1 csésze szeletelt, pirított mandula vagy dió.
Ajánlott felszerelés:
- magas falú tálca vagy tepsi,
- mérőpohár
- 6 db parfé pohár, lehetőleg buborék alakú
Elkészítés:
1. Az apróra vágott csokoládét gőz fölött megolvasztjuk (nem forrásban lévő) Amikor a csokoládé kezd
olvadni, keverjük addig, míg teljesen sima nem lesz és melegen tartjuk.
2. A szelet kenyereket szorosan egymás mellé a tálcára vagy a tepsibe rakjuk.
3. A meleg kávét a mérőpohárba öntjük, hozzáadjuk a rumot és a cukor, keverjük, amíg a cukor feloldódik, majd keverjük hozzá az olvasztott csokoládé felét, és öntsük rá kenyér szeletekre. Majd megfordítjuk a kenyérszeleteket, hogy a másik odalát is átjártja a csokoládé, és várunk pár percig.
4. A tejszínt kézzel vagy elektromos habverővel felverjük.
Ezután jön a parfé összerakása:
Vágjuk a kenyeret darabokra, rétegezzünk a poharak aljába egy sort, azután kaparjuk fel a fel nem szívódott csokoládéöntetet a tálcáról és szórjuk a poharakba ezt is. Ezután egy réteg tejszínhab, és a csokoládé másik feléből egy adag következik. A tetejére szórjuk pirított mandulát vagy diót.
- 8 szelet héj nélküli fehér kenyér (kb. 1 cm vastag)
- 1 / 2 csésze frissen főzött kávé
- 2 evőkanál rum
- 2 evőkanál cukor
- 1 1 / 2 csésze hideg tejszín
- 1 csésze szeletelt, pirított mandula vagy dió.
Ajánlott felszerelés:
- magas falú tálca vagy tepsi,
- mérőpohár
- 6 db parfé pohár, lehetőleg buborék alakú
Elkészítés:
1. Az apróra vágott csokoládét gőz fölött megolvasztjuk (nem forrásban lévő) Amikor a csokoládé kezd
olvadni, keverjük addig, míg teljesen sima nem lesz és melegen tartjuk.
2. A szelet kenyereket szorosan egymás mellé a tálcára vagy a tepsibe rakjuk.
3. A meleg kávét a mérőpohárba öntjük, hozzáadjuk a rumot és a cukor, keverjük, amíg a cukor feloldódik, majd keverjük hozzá az olvasztott csokoládé felét, és öntsük rá kenyér szeletekre. Majd megfordítjuk a kenyérszeleteket, hogy a másik odalát is átjártja a csokoládé, és várunk pár percig.
4. A tejszínt kézzel vagy elektromos habverővel felverjük.
Ezután jön a parfé összerakása:
Vágjuk a kenyeret darabokra, rétegezzünk a poharak aljába egy sort, azután kaparjuk fel a fel nem szívódott csokoládéöntetet a tálcáról és szórjuk a poharakba ezt is. Ezután egy réteg tejszínhab, és a csokoládé másik feléből egy adag következik. A tetejére szórjuk pirított mandulát vagy diót.
Ez a desszert akkor a legjobb, ha azonnal kínáljuk, míg az olvasztott csokoládé meleg és folyós.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése